Vappu 1.5.2011

Vappu 2011

DEMARIT MUISTOMERKILLÄ

 varapj. Eero Kippola vas. Elsa Haapakoski, Pekka Kaarlela, Terttu Mällinen, Kalervo Vierimaa, Arto Vänskä, Alpo Löytynoja, Pauli ja Aili Vänskä, Kalle Virtanen, Aarne Karjalainen ja Tuomo Vähäkangas
Erkki O IMG_1352

Ylivieskan sosialidemokraatit kävivät vappuaamuna perinteisellä kunniakäynnillä aatteensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä kirkkomaalla. Kukkakimpun laskun jälkeen yhdistyksen varapuheenjohtaja Eero Kippola piti puheen, jossa hän analysoi käytyjä eduskuntavaaleja. Tämän jälkeen Erkki Ojakangas luki Yrjö Tossavan lähes 60 vuotta sitten muistomerkin paljastustilaisuudessa pitämän puheen.

Erkki Ojakangas  IMG_1354

   Silloisessa puheessaan Tossava sanoi, että tämä hautakivi, jonka nyt paljastamme oli tarkoitettu pysyväiseksi muistoksi tälle paikkakunnalle, niille aatteensa miehille, jotka niin monin tavoin työskentelivät jo vuosisatamme alussa vähäväkisen kansanosan, työväestön, oikeuksien ja elinehtojen puolesta sekä joutuivat uhraamaan henkensä sen edestä.

   Veljessota, olipa se milloin ja missä maassa tahansa, on kaikista sodista katkerin, onnettomin ja raain. Se tuo mukanaan esiin ihmisten alhaisimmat intohimot, se saa aikaan mitä julmimpia ja inhottavimpia tekoja. Näin tapahtui meidänkin isänmaassamme vuonna 1918, totesi Tossava muis tomerkillä vuonna 1951 pitämässään puheessa.

   Sosialidemokraattien vappu jatkui päivällä Taivaallinen Rauha-nimisessä kiinalaisravintolassa nautitulla yhteisellä vappulounaalla.

Tuomo Vähäkangas

IMG_13471      IMG_1356  IMG_1362 IMG_1370